Over Eef

Zestien jaar was ik, toen ik voor het eerst muziek van Prince hoorde.

Ik was een meisje van het platteland. Geboren in een klein dorpje, opgroeiend met grote dromen. Ik wilde schrijver worden. Woorden deden (en doen) iets met me, of ze nu in een verhaal, gedicht, artikel of songtekst staan. Goed gekozen woorden zijn een kunst.

Ze kunnen bergen verzetten, revoluties starten of gewoon diep ontroeren.

De woorden en muziek van Prince raakten mij op meerdere vlakken. Eén van zijn nummers (Starfish & Coffee, zie hieronder) gaat over een meisje dat een beetje anders is dan de rest. Het lukt haar om zich aan te passen aan de geldende regels, ze heeft er zelfs plezier in om in haar weg te vinden in een wereld vol hokjes. Maar intussen draagt ze wel twee verschillende sokken.

Dat meisje, dat ben ik.